VIDEOBILDE Lindbak Symfoni Cemo gourmet pose sort bakgrunn

Lindbak Symfoni kaffe

En lysbrent og fruktig kaffesymfoni

Vi vet at smaken på kaffen spiller en viktig rolle i kundenes valg av kaffeløsning. I vårt langstrakte land foretrekkes ulike kaffetyper og smak. På Vestlandet og langs kysten nordover ønsker folk en mørkbrent svart kaffe, mens på Østlandet foretrekkes en litt lysere brenning med en mer fruktig smak.

Lasse Vangen og Trond Morten fra Oslo avdelingen, som blant annet er ansvarlige for sine lokale kaffesatsninger, ønsket å utvikle en rundere og mer elegant lysbrent kaffe som passet deres kunder bedre.

Valget ble å involvere vår foretrukne kaffeleverandør, Cemo i å utvikle en ny lysbrent kaffesort. Etter mange brenninger og prøvesmakinger fant de den smaken de ønsket, og kaffen har fått navnet Symfoni. Dette kommer av kaffens lysbrente karakter, og fruktighet som danner en “kaffesymfoni”.

Det som er utfordrende med en så fruktig og god kaffe fra Kenya er at den kan bli litt for mye fruktighet og syrlighet. For at det skal bli en kaffe som de fleste setter pris på er den tonet ned med kaffe fra Brasil. Akkurat nok til at det blir en rund og god kaffe, men samtidig beholder en del av de gode egenskapene som Kenya kaffen står for – nemlig at mange kjenner Kenya kaffe som kanskje verdens beste kaffe” forteller Lasse Vangen.

Kaffen som ble valgt er en fyldig og lysbrent kaffe fra Cerrado i Brasil og Nyeri i Kenya. I Brasil dyrker Urban familien kaffe på gården Rio Brilhante 1050 moh. Dette er en stor og veldrevent gård. Den kenyanske kaffe kommer direkte fra vaskestasjoner og enkeltgårder i Kenya. All kaffen i Kenya plukkes for hånd og tørkes på hevede tørkebord. Cemo og Lindbak legger stor vekt på at kaffebøndene har det bra og får riktig betalt. Derfor kjøper Cemo kaffe direkte fra kaffebøndene og sender den deretter til brenneriet i Kristiansand, og derfra rett til våre kunder.

Se på video

Gjennom vårt arbeid med Symfoni-kaffen ønsker vi å bidra til positiv utvikling i lokalsamfunnet der kaffen dyrkes. Derfor har vi etablert et initiativ hvor det plantes ett nytt kaffetre i Kenya for hver kilo Symfoni-kaffe som selges. Dette tiltaket er med på å styrke lokale bønders levebrød og skape langsiktige muligheter for familier og lokalsamfunn knyttet til kaffeproduksjon.

Rettferdig kaffeproduksjon

Hvert år reiser Cemos kaffeekspert, Steinar Svenning, fra fabrikken på Mjåvann i Kristiansand til Brasil, Kenya, Guatemala og Honduras for å besøke deres viktige samarbeidspartnere. Steinar knytter bånd, tester ulike kaffekvaliteter og sørger for at produksjonen foregår på riktig måte. Han var med og veiledet hele prosessen for å sikre at utviklingen gikk riktig vei.

Vi har fått være med til Kenya for å besøke de gårdene hvor kaffen vi bruker i Symfoni kommer fra. For hver pose symfoni kaffe som selges, planet vi et nytt kaffetre i Kenya og på vår reise plantet vi de første 3500 treerne.

Kenya Tur Lindbak 2024 Lasse Vangen 2

Handle Symfoni kaffen