Gystadmarka ungdomsskole - Nord Europas mest avanserte interaktive ungdomsskole med SMART Board i alle rom

Februar 2018 leverte Lindbak interaktivt utstyr til klasserom til Gystadmarka ungdomsskole, som var med å bidra til at skolen er Nord-Europas mest avanserte ungdomsskole. Med 49 interaktive skjermer fra SMART var dette også den første leveransen av den karakter i hele Europa og er fortsatt i dag en av de største enkelt-investeringene i interaktive skjermer i Verden.

Skole har i alt 49 SMART Board 7000-serie med iQ interaktive skjermer fordelt på klasse- og spesialrom. Samtlige skjermer er montert på veggfeste med høydejusterbar heis slik at enhver uansett høyde når opp på tavlen..

Rektor Karen Marie Løberg forteller til Interactive Norway AS (Lindbak sin distributør av SMART skjermer) om en meget fremoverlent skolekommune.

– For det første vil jeg si at det er en fremoverlent skolekommune, en kommune som ønsker det beste for elevene sine og som ønsker å være fremtidsrettet. Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og fremtidige løsninger i den moderne skole.

Se filmen under:

Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og løsninger i den moderne skolen.

Rektor Karen Marie Løberg

Skolen har valgt å investere i interaktive skjermer i klasserommene fremfor passive tv-skjermer fordi det fremmer pedagigiske aspekter utover det tradisjonelle klasserommet.

– Vi ser at vi kan bruke interaktive skjermer på en helt annen måte og at det gir mer engasjerte elever. Lærer og elev vil eie klasserommet sitt i større grad noe som skaper et bedre læringsmiljø. Jeg ser for meg at det kan brukes i veldig mange sammenhenger, et er derfor denne skolen er spekka med skjermer, ikke bare i de vanlige klasserommene, men i andre undervisnings- og spesialrom.

Bruken av skjermene viktig for best mulig implementering blant lærerne og elever.

– Vi startet med opplæring av de ansatte i forkant av åpningen av den nye skolen og det vil selvfølgelig komme til noe kursing underveis, men vi ser ikke på bruk som en stor utfordring da vi har et fremoverlent personale som ønsker digital utvikling. For oss er det kjempeviktig at skjermen er brukervennlig både for læreren og eleven. Hvis ikke læreren føler seg trygg med skjermen og mulighetene den gir, får heller ikke eleven maksimalt utbytte. Så lenge læreren er trygg på bruken, finnes det ingen begrensninger for hvilke pedagogiske muligheter det gir eleven, fortsetter Løberg.

Har dere digitalisert klasserommet utover de interaktive skjermene?

– Her i kommunen får elevene iPad, og vi har vært i et forprosjekt der alle elevene har vært gjennom kursing i bruk av nettbrettet i undervisningen, så vi er godt forberedt, avslutter Rektor Karen Marie Løberg med et smil.

Se hvordan du kan bruke SmartBoard på din arbeidsplass

Byggeindustrien Bygg.no:

Gystadmarka skole er den første skolen som gjør en investering på løsningen med de interaktive skjermene SMART Board iQ-7000-serien. Dette skal være den nyeste og mest avanserte interaktive skjermen til SMART Technologies og de første som blir tatt i bruk i Norden. Dette er også den desidert største enkeltinvesteringen rundt denne løsningen i Norden, og en av de aller første skolene i verden som får slike skjermer i alle klasserom.


Hele 32 av klasserommene er utstyrt med den største modellen på 86-tommer, noe som gir store fordeler og mange muligheter i undervisningen.

Ullensaker Blad:

– Det er en kjempekul skole. Skikkelig kult at vi skal inn her. Vi har snakket om dette i to år og nå er dagen endelig her. Her får vi alle fasiliteter, fra toppmoderne musikkrom, medietek og en gjennomført digitalisert skolehverdag, sier Synne Louise Elverhøi, elevrådsleder og til daglig elever i 10 B.

De nye interaktive skjermene på veggene i hele skolebygningen er det nyeste på markedet. Disse kom på markedet i andre halvdel av 2018, og leverandøren Smart Technologies sier til EUB at de ikke er kjent med at det er gjort tilsvarende investeringer på smartskjermer av denne størrelsen på andre skoler i Europa.