Bil1Din – Namsos

Bil1din er markedsnavnet på Namdal Bilopphuggeri AS i Overhalla kommune utenfor Namsos. Firmaet feirer 40-årsjubileum i 2015 og har hele tiden vært en trofast Lindbak-kunde. Vi leverer kontormøbler, kopimaskin, printere og postbehandlingsutstyr.

Arne Brøndbo startet firmaet i 1975 og i dag er det hans sønn Bjarne som driver virksomheten sammen med kona Lise. Fra å ha vært mest et bilopphuggeri, står i dag salg av bildeler over hele landet for over 80 % av omsetningen. Firmaet vokste med 22 % fra 2013 til 2014 og vil i år omsette for imponerende 25 millioner kroner.

Bil1din kjøper nye og eldre bilvrak, tar ut deler og komponenter, og selger så bilen stykkevis og delt til bedrifter og privatpersoner. I tillegg importeres det deler fra andre land for videresalg. Det har blitt en strømlinjeformet virksomhet, med gode systemer og katalogisering, og en orden som en oberst ville vært fornøyd med. Da går det greit å finne akkurat den delen som du etterspør.

Daglig leder Bjarne Brøndbo forteller at en printer på kontoret streiket en dag i mars i 2015.

Etter at kontoret vårt i Namsos fikk beskjed tok det kun 45 minutter før ny printer var på plass og produksjonen kunne fortsette. Ikke verst når bilopphuggeriet ligger 20 minutter unna kontoret vårt. «Det er slik service vi liker», sier Bjarne.

Det er et internasjonalt miljø blant firmaets 25 ansatte, med medarbeidere fra Somalia, Afghanistan og Polen. Det har vært en bevisst satsing i firmaet å gi muligheter til arbeidstakere som ellers ikke lett finner seg arbeid.

Som kjent har Bjarne Brøndbo en ikke ukjent «sideaktivitet» som frontfigur i DDE, et av Norges mest populære rockeband. Derfor har han vært nøye med å organisere virksomheten slik at han kan være mye borte fra bilopphuggeriet.