Enkel og sirkulær flytteprosess hos Arntzen de Besche

Da Arntzen de Besche skulle flytte til nye lokaler i Beddingen 16 på Solsiden, var ønske om kvalitet, gjenbruk og en enkel flytteprosess viktige faktorer for dem. Vi ble valgt som partner på møbelleveranse, kaffe og flyttetjenester, og resultatet ble kvalitetsløsninger med gode kombinasjoner av gammelt og nytt, og en ryddig prosess knyttet til flytting, gjenbruk og resirkulering – enkelt og sirkulært.

Arntzen de Besche er et ledende norsk advokatfirma med kontor i Oslo, Stavanger og Trondheim, og med nærmere 170 medarbeidere. Selskapet har en kultur for lagspill, integritet, kvalitet og engasjement, og verdiene var også sentrale da Trondheimsavdelingen skulle flytte til nye lokaler på Solsiden i Trondheim. Avdelingen hadde et sterkt ønske om å gjenbruke kvalitetsmøbler som var i god stand i sine nye lokaler, og sørge for at resten av møblene ble håndtert på en enkel, ryddig og bærekraftig måte.

Nytt og gammelt – Kvalitet og integritet
Sammen med arkitektselskapet Pir2 utarbeidet Arntzen de Besche plantegninger for sine nye lokaler som var todelt:
• Fløy A med arbeidsplasser og møterom for ansatte. Her var ambisjonen å gjenbruke så mye som mulig av arbeidsbord, oppbevaring og kontorstoler og supplere med nytt der det var nødvendig.
• Fløy B, som var besøksområde med møterom og fellesområder. Her var det i hovedsak tegnet inn nye møbler.

Vi i Lindbak sørget for møbelleveransen og i tillegg en komplett tjenesteleveranse for å forenkle flytteprosessen med gjenbruk og ombruk i fokus. Resultatet ble gode kvalitetsløsninger i begge fløyer iht. målsettingen om bærekraftige løsninger.

Ønsker din bedrift å benytte seg av en slik tjeneste også? Les mer om tjenestene vi tilbyr her.

Flytting og gjenbruk gjort enkelt
Tone Maaø Johansen, som er økonomi- og administrasjonssjef hos Arntzen de Besche var ansvarlig for flytteprosessen. «Vi fikk solgt unna via jungeltelegrafen, og flere møterom fikk blant annet nytt liv på denne måten», forteller Maaø Johansen. På grunn av omfang og mangel på tid ønsket kunden en effektiv og enkel prosess, og de valgte derfor å benytte seg av Lindbak sine tjenester. Hele prosessen ble en behagelig opplevelse for kunden.

«Flytting og videresalg tar mye tid, og tid er en knapphetsfaktor. Brukte kontormøbler er det mye av, og uten Lindbaks bistand kunne vi lett ha kommet i en situasjon der vi hadde måttet vurdere å kaste mange av møblene våre», sier Tone Maaø Johansen.

Hun fortsetter «Takket være Lindbaks initiativ og deres tjenester, ble vi sittende igjen med langt mindre møbler enn om vi hadde tatt prosessen selv. Og med mye bedre samvittighet!»

Fiks ferdige arbeidsplasser og gjenbruk
Lindbak stod for flytteprosessen fra a til å. Kontormøbler og IT-utstyr ble pakket ned og flyttet til definerte arbeidsplasser i nytt lokale. Våre egne montører bisto i tillegg til montering med ferdig kabling av arbeidsplassene, slik at de ansatte kunne koble seg rett på PC-en på sin ferdigstilte arbeidsplass. Kunden ønsket også å ta med seg sine gamle arkivreoler, og sammen optimaliserte vi løsningene basert på å gjenbruke eksisterende reoler som videre ble demontert, flyttet og remontert i nytt lokale av våre montører i Trondheim. De møblene som vi anså som ombrukbare plasserte vi på en av våre lager for videresalg til andre kunder. Til frakt, avhending og demontering av produkter som ikke er videresalgbare, samarbeidet vi med ECO Materials Collect. Det synes vi både er smart og bærekraftig!

Kunde: Arntzen de Besche, Trondheim
Områder: Arbeidsplasser og møterom for ansatte, besøksområde med fellesområder og møterom
Salgansvarlig hos Lindbak: Simon Kahn
Tjenesteansvarlig hos Lindbak
: Bjørn Reidar Lehn
Interiørarkitekt: Marthe Berg Olsen, Piir II

Foto: Ronny Manuel Danielsen
Se flere bilder fra prosjektet under.