Fargerike sosiale soner hos SINTEF Trondheim

De sosiale sonene kan spille en betydelig rolle på arbeidsplassen. De kan være en arena for uformelle møter som både kan være relatert til jobb, eller relasjons- og rekreasjonssted i pausene. I de sosiale sonene sitter og står man gjerne annerledes enn ved den faste arbeidsplassen, og disse sonene spiller en rolle i den aktivitetsbaserte arbeidsplassen. Arbeidsformene som muliggjøres gir en fysiologisk gevinst ved at man skifter arbeidsstillinger oftere enn ved mer statisk plassering ved arbeidsbord.

Vi har fått gleden av å levere flere sosiale soner hos SINTEF i Trondheim der ansatte kan møtes spontant eller planlagt i små eller større grupper. Utformingen av de sosiale sonene kjennetegner at de skaper dynamikk, trivsel og motivasjon. For å få til dette er det ivaretatt mange funksjonelle og psykologiske prosesser, blant annet gode material- og fargevalgharmonier.

Møblene i dette prosjektet kommer fra de skandinaviske leverandørene Offecct av Flokk og Fora Form.

Møblene i dette prosjektet kommer fra de skandinaviske leverandørene Offecct av Flokk og Fora Form.

Offecct ble grunnlagt i 1990 i Tibra, Sverige og fokuserer på funksjonelt design for aktivitetsbaserte møteplasser. Offecct har et stort og lekent utvalg av​ sofasystem, stoler, lenestoler, barstoler, bord, puffer, rom-avdelere, akustikkpaneler, garderobeutstyr og plantearrangement. Kolleksjonen baseres på at innredningen skal levere positive og kreative opplevelser i forbindelse med møte mennesker imellom.

Se utvalget fra Offecct

Smallrom fra Offecct er en fleksibel sofaløsning med arbeidsflate og høy vegg som fungerer som en slags romdeler. Optimal til forskjellige typer arbeid, samtaler og møter.

Smallroom og Nobis fra Offecct i sprek farge

Norske Fora Form ble grunnlagt i 1929, og er en av Skandinavias ledende leverandører av stoler, sittegrupper, bord, møtebord og auditoremøbler til kontraktmarkedet.​ Forretningsideen er å lage møbler til steder der mennesker møtes.​ Det er i møte med andre mennesker at verdier skapes.

Fora Form skal gjennom kompetanse og helhetlige løsninger bidra til både sosiale og effektive møteplasser.​ Fora Form er en stor produsent av møbler til sosiale soner med klassisk design.

Se utvalget fra Fora Form

Root består av seks bord i forskjellige former, størrelser og høyder. Felles for alle bordene er at de er i lounge høyde. Bordenes form utfyller hverandre og kan brukes alene eller i en kombinasjon.

Root bordet fra Fora Form

Takk til SINTEF for et spennende oppdrag og Monica Wanvik i Flokk for tegning og utforming.

Kunde: SINTEF Trondheim
Ansvarlig selger hos Lindbak: Liss Mari Mølnvik Øyås
Leverandører: Offecct, Fora Form, Spradling, Gudbrandsdalen Ullvarefabrikk og Kvadrat

Foto: Ronny Danielsen
Se flere bilder og produkter benyttet i dette prosjektet under.