Gjør det godt å jobbe på kontoret

Skap et dynamisk og tilpasset arbeidsmiljø: Vi deler tips for innredning som støtter den moderne arbeidshverdagen

Innredningen bør dekke flere funksjoner og være enkle å møblere med etter hvilke behov som måtte oppstå. Puffer og stoler som enkelt kan flyttes for ekstra sitteplass for ansatte og besøkende. Behagelige loungemøbler som avgrenser kontorlandskapet. Bygge nye og kreative rom med aktive sittemøbler og løsninger som avskjermer, bedrer akustikk og minsker støy i åpne kontorlandskap.

De sosiale sonene har blitt viktigere

De sosiale sonene på arbeidsplassen spiller en betydelig rolle og er en viktig møteplass. Da flere tilbringer noen dager i uken på hjemmekontor, er det viktig med soner der de ansatte kan være sosiale når de først er på kontoret. Det er en arena for uformelle møter som både kan være relatert til jobb, eller relasjons- og rekreasjonssted i pausene. Utformingen av de sosiale sonene bør kjennetegnes ved at de skaper dynamikk, trivsel og motivasjon. For å få til dette må de ivareta mange funksjonelle og psykologiske prosesser, blant annet ved gode material- og fargevalgharmonier.

Skap Rom-i-rommet

Skap hyggelige og funksjonelle møteplasser med rom-i-rommet løsninger som avskjermer, bedrer akustikk og minsker støy i åpne kontorlandskap. Velg mellom åpne rom, rom med frontskjermer og skjermvegger. Disse løsningene gir deg muligheten til å tilpasse kontoret etter deres spesifikke behov og preferanser. Velg mellom ulike størrelser, design og forger som passer din bedrifts stil og estetikk.

Stillerom for private samtaler og stillhet

Stillerom eller Pods fungerer som et lite mobilt kontor, enten man trenger arbeidsro eller trenger å ta noen telefoner. Her kan de ansatte trekke seg unna for å opprettholde fokus og produktivitet som gir arbeidsro både for bruker og kollegaer. De er gjerne utstyrt med lydisolerte vegger og akustiske materialer som demper ekstern støy og skaper et stille og rolig arbeidsmiljø.

Skap flere små møterom (2/4 personer)

Mange utfører flere digitale møter enn tidligere og derfor har behovet for flere små møterom oppstått. Med mindre møterom kan de ansatte trekke seg tilbake alene eller med ett par kollegaer for samhandling. Fokuser på gode muligheter for å benytte skjerm og lyd, samt møbler som er enkel å justere av flere brukere. Et kileformet- eller rundt bord kan være et godt valg som gjør det enklere for deltakerne å se og høre hverandre.

Store møterom for å avklare de viktige spørsmålene

Ved gjennomføring av et møte er det akkurat det du skal fokusere på. Du skal kunne avklare de viktige spørsmålene, legge til rette for diskusjoner og ta gode beslutninger i et møterom som spiller på lag med deg. Møtebordet sin utforming og valg av stoler er avhengig av møterommets tenkte funksjonalitet. Er det tenkt til kreativt bruk hvor kommunikasjon mellom deltakerne er en viktig faktor, vil et rundt bord og stoler med hjul og aktiv sittestilling være den beste løsningen. Er møterommet tenkt for lange møter og dyp konsentrasjon kan det være smart å velge stoler med gode ergonomiske egenskaper som øker sittekomforten. Velg gjerne tekstilkledde stoler som bidrar positivt til rommets akustikk sammen med akustikk elementer på vegg.

Møter rundt kaffemaskinen

Gjør kaffekroken til bedriften møteplass for hyggelige pauser – med for eksempel en bar eller «lounge» i området ved kaffemaskina. Med en sofa og lenestoler eller barstoler har du et sted folk kan sette seg ned. Har du plass til det, sett gjerne opp flere små «kafebord» i pauseområdet. Når to eller tre kolleger trenger et kort møte for å avklare noe, kan de like gjerne sette seg der med en kaffe som å okkupere et møterom.

Slik gjør du kaffekroken til bedriftens møteplass