Hjemme hos Kjersti

Kjersti Skarpodde Paulsen jobber som salgsleder for interiør hos Lindbak Innlandet. På grunn av reisevei jobber hun selv to dager i uken via hjemmekontor. Her deler hun seks tips og løsningsforslag til hvordan du blir effektiv på ditt hjemmekontor:

1. Gode morgenrutiner

Forsøk å holde på gode morgenrutiner. Det signaliserer til hjernen at det er tid for jobb.

2. Planlegging og faste arbeidstider

Planlegg dagen din og hold deg til faste arbeidstider. Sett tidsfrister for deg selv slik at du holder tidsplanene du har satt deg, og informer folk rundt deg når du har kontortid og når du har fri.

3. Sørg for en god arbeidssone

For å oppnå den samme effektiviteten hjemme som på kontoret har jeg gjenskapt samme oppsett hjemme så godt det lar seg gjøre. For meg er det også viktig at hjemmekontoret er en hyggelig og god arbeidsplass hvor jeg trives og kan ha orden i sakene. Jeg har valgt å oppgradere mitt arbeidsbord med hev/senk understell slik at jeg kan variere arbeidsstillingen min i løpet av dagen.

Jeg jobber gjerne mange timer konsentrert foran skjermen og jeg har derfor en ergonomisk arbeidslampe som sørger for at jeg ikke blir sliten i øynene. Jeg har festet en laptopholder og kabelrenne under bordplaten slik at jeg enkelt kan holde arbeidsflaten min ryddig og oversiktlig.

Ved å oppgradere bordet hjemme med hev/senk understell kan jeg nå enkelt variere arbeidsstillingen min

4. Jobb effektivt og sikkert med gode tekniske hjelpemidler

Jeg har to skjermer hjemme festet på bevegelige monitorarmer som gjør at jeg kan jobbe godt og effektivt. Jeg har et webkamera med høyttaler festet på den ene skjermen som jeg bruker hyppig til videomøter med kolleger, kunder og leverandører. Kombinert med en kopp kaffe blir dette rett og slett en bra dag på jobben.

5. Gode rutiner for lagring og deling av arbeid

Jeg jobber via skyløsning på mitt hjemmekontor så jeg er nøye med å synkronisere arbeidet mitt jevnlig. Vår løsning gjør det enkelt for meg å jobbe sammen med mine kolleger. Sørg for at du har gode rutiner for lagring og at du jobber sikkert hjemme.

6. Ta pauser og beveg deg!

Jeg bruker minst en av pausene i løpet av dagen til en liten tur ut i frisk luft, og jeg sørger for å spise sunt.

Oppgrader din arbeidsplass hjemme: