GJØR DET GODT Å JOBBE HJEMME

På hjemmekontoret trengs det gode kontormøbler og tekniske hjelpemidler, slik at ansatte både kan jobbe ergonomisk riktig og dermed unngå helsemessige plager. Det er essensielt å gi kroppen muligheten til å jobbe naturlig og variert. Dette handler i stor grad om å tilrettelegge arbeidssituasjonen slik at kroppen har det bra når man jobber.

Et grunnleggende utgangspunkt er å ha arbeidsbord og kontorstol som kan justeres i korrekt høyde i forhold til hverandre. I tillegg er det viktig å tenke på utstyr som monitor-arm til skjermen, god belysning, mus, underarmstøtte og lignende. Godt arbeidslys er gjerne noe du ikke tenker over før det mangler.

1. VELG RIKTIG KONTORSTOL

En kontorstol er et arbeidsverktøy du bruker mye tid på. Ved å velge en god kontorstol, vil du nesten automatisk få bedre ergonomi og en bedre sittestilling. Vi anbefaler en arbeidsstol der det er mulig å stille inn høyden, setedybden og vinkelen, ryggstøtten, nakkestøtten og vippens motstands-nivå, som følger kroppen og som brukeren kan justere for individuell passform.

2. HEV PULTEN

En lav pult kjennes kanskje behagelig ut i starten, men gjør automatisk at skuldrene presses framover. I stedet for at underarm og albuer kan hvile på bordet, tvinges de derfor til å holde vekten av skuldrene oppe. Kroppen er laget for bevegelse, variasjon og anstrengelse, og arbeidsbord som både kan heves og senkes er bra for rygg, skuldre og nakke.

3. OPP OG STÅ OG JUSTER SKJERMEN

Som en regel skal du treffe overkanten av skjermen med blikket når du ser rett fram. Slik unngår du unødvendig belastning på nakken. En ståmatte er ganske enkelt et underlag som gjør deg mindre sliten av å stå gjennom arbeidsdagen. Slik minimerer du belastningen på rygg, nakke, hofte og bein.

4. SØRG FOR GOD BELYSNING OG SKJERMING

Det er med lys som med all annen ergonomi: Variasjon er viktig. Godt arbeidslys er veldig individuelt, og når vi passerer 30 år spretter kurven for lysfølsomhet i været. Undersøkelser viser at en av tre medarbeidere sliter med hodepine på grunn av feil belysning. Velg derfor justerbar arbeidsbelysning og sørg for gode blendingsmuligheter også hjemme. Flere av arbeidslampene kommer nå også med utvidede funksjoner som USP porter og lademuligheter.

5. SØRG FOR EN RYDDIG ARBEIDSFLATE

Med små grep kan du oppgradere hjemmekontoret betydelig. Med enkle grep som å feste en kabelrenne under pulten, kan du samle alle kablene til skjermer, tastatur og pc. Gode oppbevaringsløsninger til det du trenger for å jobbe effektivt hjemme kan også være smart.

6. GJØR DET GODT OG SIKKERT Å JOBBE HJEMME

Har du en god skjerm, PC og printer til hjemmekontoret ditt? Hvilket utstyr som passer den enkelte vil selvsagt variere, men ofte er flere skjermer, ekstern mus og tastatur, webkamera og headset viktig for å samhandle med dine kolleger på en god måte.

VÅRT UTVALG AV BRUKTE MØBLER TIL HJEMMEKONTORET

GRØNNE VALG ER SMARTE VALG

Vi tar ansvar for å håndtere bruktmøbler kundene våre ikke ønsker å videreføre. De møblene og evt. annet utstyr som vi validerer som ombrukbare, plasseres på vårt gjenbrukslager med mål om videresalg og forlenget livssyklus.

SE FLERE PRODUKTER I NETTBUTIKKEN HER

Les mer

Hjemmekontor

Hjemme hos Kjersti

Fremtidens kontor & Hjemmekontor

Fremtidens hjemmekontor

Her er tips til gode kontormøbler og tekniske hjelpemidler du trenger for å jobbe optimalt og unngå helsemessige plager.

IT-sikkerhet, Hjemmekontor & Office 365

Hvordan får du hjemmekontoret ditt til å fungere?

Hjemmekontor skaper utfordringer med tanke på tekniske og praktiske løsninger, og sikkerhet. Les våre tips.