Hvor kaloririk er din favorittkaffe?

Svart kaffe inneholder null kalorier og masse antioksidanter. Det samme gjelder ikke nødvendigvis det du eventuelt putter oppi kaffen. Hvis du teller kalorier, sørg derfor å bytte ut latte eller mocca med en god espresso noen ganger i løpet av dagen.

Vi våger påstanden om at litt melk eller sukker i kaffen ikke nødvendigvis er helseskadelig. Det som er viktig er summen av kalorier du putter i deg i løpet av en dag, fra feit mat, sjokolade, godterier, chips, jus med mer.

Kaffedrikker med få kalorier

Selv om den svarte kaffen er aller sunnest, kan du lage mange gode kaffedrikker med relativt lavt kaloriinnhold, hvis du holder deg til lettmelk eller skummetmelk. Her er cirkaverdier for utvalgte drikker:

  • Svart kaffe/espresso: tilnærmet null kalorier
  • Espresso macchiato (espresso med en liten kladd melkeskum): 15 kcal
  • Kaffe med skummetmelk: 20 kcal
  • Cortado («spansk macchiato, med skum av helmelk): 35 kcal
  • Dobbel cappuccino med lettmelk (kaffe, melk, skum): 55 kcal


Godbitene som nesten er et helt måltid i seg selv

Det skal være lov å kose seg, men disse godbitene er kanskje ikke noe du bør drikke flere av hver dag:

  • Stor kaffe latte med helmelk: 195 kcal
  • Stor kaffe mocca (kaffe, sjokoladesaus, helmelk og sukker): inntil 270 kcal – det er omtrent like mye som en pølse i brød med sennep og ketsjup

- Det er med kaffe som med de fleste ting i livet; alt med måte. Jeg tror nok at de aller fleste er klar over at kaffedrikker med mye annet godt oppi ikke er så sunt, men det er en grei påminnelse å få. For øvrig mener jo jeg som kaffeelsker at Lindbak har så god kaffe at du slettes ikke trenger å «vanne den ut» med melk eller andre ting: Men tar gjerne en cortado også, sier Simon Kahn, fagleder for kaffe i Lindbak.

Hva slags melk foretrekker dere?

Når du bestiller kaffemaskin hos Lindbak, velger du hva slags melkepulver dere vil ha. Da kan dere enten velge ut fra kaloriinnhold eller smak, ut fra hva som er mest populært på arbeidsplassen.

- Vi har et stort utvalg i melk. Hvis kunden for eksempel er mest interessert i en deilig cappuccino, velger de ofte et melkepulver som er best egnet til dette, forklarer Simon Kahn.