Innredning med høy miljøprofil hos Miljødirektoratet

Miljødirektoratet har som mål å redusere miljøbelastningen av egen drift i innkjøp, bygg og energi – og å gå foran som et godt eksempel for andre virksomheter. Da Miljødirektoratet skulle flytte ca 280 ansatte til et nybygg i Trondheim, stilte de derfor høye krav til møbler og innredning med høy miljøprofil i sine nye lokaler.

Prosjektet startet med å utvikle et designkonsept for interiøret. Her ble “Fra fjord til fjell” lagt til grunn for videre valg av alle materialer og innredning. Fargepaletten i kontorlandskap, møterom og sosiale soner fikk tema fra skog, sjø, fjell og vidde, og for å tilfredsstille kravet om miljøprofil ble det valgt produsenter med en bevisst holdning til miljø og bærekraftig produksjon. Av samme grunn ble det benyttet en stor grad av gjenbruksmøbler, sømløst integrert med de nye møblene. Det ble valgt flere norske møbelprodusenter og norsk design.

Les mer om Norsk design

Resultatet er en slitesterk og varig løsning som oppleves lun, behagelig og nedtonet, med enkelte kraftigere fargeinnslag i sosiale soner.

Interiørarkitekt: Nina Moore, Lusparken Arkitekter as