Munchmuseet – Lagt til rette for en god brukeropplevelse for besøkende og ansatte

Prosjekt: Munchmuseet
Områder: Lobby og vrimleareal, kantine, møterom, bibliotek og publikumsområde
Ansvarlig selger hos Lindbak: Jannicke Schüssler
Interiørarkitekt: Scenario Interiørarkitekter MNIL

Endelig har det nye Munchmuseet åpnet og Lindbak har fått gleden av å være med på eventyret. Det nye Munchmuseet langs havnepromenaden i Bjørvika er viet for Edvard Munchs kunstnerskap og inneholder over 1150 malerier. Målet har vært å skape et museum som skal være åpent, inviterende og inkluderende, og som skal oppleves tilgjengelig for alle.

Nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo. Foto: Ole Walter Jacobsen

Vi fikk gleden av å bli valgt som leverandør av møbler og interiør til prestisjeprosjektet. Scenario interiørarkitekter har sørget for at museet spiller på lag med arkitekturen og sammen har vi lagt til rette for gode brukeropplevelser for besøkene og museets ansatte.

MUNCH-serien fra Vestre er å finne gjennom hele museet. Foto: Ole Walter Jacobsen
MUNCH-serien fra Vestre er å finne gjennom hele museet. Foto: Ole Walter Jacobsen

Museets samling er en del av kunstneres gave til Oslo Kommune, og utgjør en stor del av livsverket hans. Sammen med flere av Edvard Munchs verk er også andre norske kunstnere representert. Gjennom hele bygget finner man de elegante lounge- og kafemøblene i Munch-serien til møbelleverandøren Vestre, spesielt utvikler for Munchmuseet. Møblene bidrar til avslapping og kontemplasjon imens man nyter de vakre maleriene på veggene.

Biblioteket
På museets forskningsbibliotek til rådighet for personalet, eksterne forskere og andre spesielt interesserte finner man litteratur og kataloger, klipparkiv og diverse uttrykte kilder om Edvard Munch. I tillegg til kunstneres private boksamling.

Forskningsbiblioteket for personalet, eksterne forskere og spesielt interesserte. Foto: Ole Walter Jacobsen

Rommets store høyde er utnyttet med hyller som strekker seg til langt opp på veggene. Disse er i sin helhet spesialtegnet av Interiørarkitektene hos Scenario og laget av møbelsnekker. Det samme gjelder de funksjonelle benkene langs vinduskarmene og stiger for å nå opp til de øverste hyllene. I de behagelige stolene kan brukerne sitte og arbeide på det store bordsystemet med godt og sentrert arbeidslys.

Biblioteket på Munchmuseet. Foto: Gatiz Rozenfelds, Scenario interiørarkitekter MNIL
Areal for de minste. Foto: Ole Walter Jacobsen

På museet er det også lagt til rette for de minste som kommer på besøk. I publikumsområde kan de minste lese, leke og utfolde seg.

Kantinen
Kantinen for de ansatte er preget av mye treverk og robuste materialer der ansatte både kan nyte ulike måltider, samt ha møter og andre sammenkomster. Bordene og stolene kan enkelt flyttes rundt etter behov.

Kantinen for de ansatte. Foto: Gatiz Rozenfelds, Scenario interiørarkitekter MNIL
Kantinen for de ansatte. Foto: Gatiz Rozenfelds, Scenario interiørarkitekter MNIL

Stor takk til oppdragsgiveren, Scenario Interiørarkitekter MNIL og alle våre flotte leverandører involvert i prosjektet: Edsbyn, &Tradition, dstnkt_agency (Viccarbe), Lammhults, Expo Nova (Lumina og B&BItalia).