Selbu sykehjem - Unikt helseprosjekt med mer moderne og funksjonelle møbler

Kunde: Selbu sykehjem
Områder:
Personalrom, kontorer, kopirom, møterom, beboerrom, forskjellige stuer, kjøkken, aktivitetsrom, skrivestuer, syningsrom, behandlingsrom og uteområder
Salgansvarlig hos Lindbak:
Hanne Heggem, fagleder Helse og omsorg Trondheim
Tjenesteansvarlig hos Lindbak:
Bjørn Reidar Lehn og Frank Nordahl
Interiørarkitekt:
Gottlieb Pauldan Architects ved Karen Naalsund

Hos nye Selbu sykehjem har alle løsninger en baktanke, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Lindbak fikk gleden av å levere moderne og funksjonelle møbler til det unike helseprosjektet.

Sofa Kove og lenestol Camp fra ForaForm, og sittekrakker i kork fra Vitra for å få inn naturen.

Hanne, fagansvarlig på helse og omsorg, jobbet tett med kunde og interiørarkitekt under hele prosessen, og det har blitt lagt vekt på universell utforming og fremtidens helsekonsept.

Prosessen har bestått av tegning, material- og fargeutvalg sammen med interiørarkitekt. I tillegg er det designet TV-benker, skjenker, vitrineskap og reoler som er tilpasset ut ifra plass og behov. Reolene er modulbaserte og kan leveres i alle mulige farger og materialer.

Det ble levert tekstiler med lang levetid, blant annet kunstskinn som kan desinfiseres. Alle møblene står i stil til hverandre og kan flyttes mellom de ulike avdelingene. Interiørløsningen er annerledes og moderne.

Unikt og personlig uttrykk - Mosevegg med selburosen levert av WECANDOIT


Oppdragsgiver ble overbevist om at plantevegger, mosevegger i sirkler og mosevegg med selbumønster hadde samme kunsteffekt (og til og med bedre) enn bildekunst. Planter og grønt gir dessuten bedre oksygen i rommet og fungerer beroligende på brukeren. Planter gir også et hjemmekoselig uttrykk.

Hannes tips til hvordan du ivaretar trivsel og helse i helse- og omsorgsboliger

 • Universell utforming
  - Bruk kontrastfarger på f.eks. bordkanter for å gjøre det enklere
  for svaksynte
  - Begrens mønster i tekstiler, gardiner etc., som skaper uro for demente
 • Ergonomi
  - Riktig bordhøyde og armlener som gir god støtte når brukeren skal reise seg opp
  - Riktig regulering av rygg hos brukeren som sitter lenge og som trenger å sitte godt.
 • Visuelt og estetisk utrykk
  - Neste generasjon som skal bruke møblene er mer opptatt av interiørløsninger enn før. Vi er mer opptatt av å ha det fint rundt oss enn tidligere.
 • Funksjonalitet-, farge- og materialkonsept
  - Fargene bør være tidløse, harmoniske og rolige. Det er bevist at farger gjør oss gladere, mer positive og har en større effekt på oss enn vi aner.
Ribbevegg tegnet og designet av interiørarkitekt, og produsert av Solid innredning. Elefant fra Vitra.

Oppdragsgiver var spesielt fornøyd med at de fikk løsninger som inkluderte at barnebarna og oldebarn skulle trives når de kom på besøk. Elementer som små lekedyr fra Vitra (Elefant) og Magis (Hund), samt Playstation. Ribbeveggen tegnet og designet av interiørarkitekten brukes både av de eldre, og ungene som kommer på besøk.

Lindbak setter stor pris på et godt samarbeid med Selbu sykehjem, interiørarkitekt Karen Naalsund og alle våre gode leverandører.

Leverandører:
Foraform, Vitra, Helland, Schou Andersen, Aarsland, Solid innredning, Norservice, Flokk, Nothern, Magis, Variere, Stolab, Hovden møbel, Vestre, Muuto, WECANDOIT, Kondator, Johanson design.

Se flere bilder nedenfor
Foto: Ronny Manuel Danielsen