IT-podden - Helt enkelt!

Mats Thorvaldsen og Jogrim Ristebråten fra Lindbak IT satt med planleggingen av en lett fordøyelig podcast om IT. Så kom koronakrisen.

Lindbak betjener små og mellomstore bedrifter, med drift og løsninger innen IT, og jobbet med å formidle fagkompetansen vår ut til bedriftene, på en ny og tilgjengelig måte. Så ble også Norge plutselig snudd på hodet av virus-pandemien, der mange bedrifter nå styres fra et hjemmekontor. Lite visste de to kollegaene om hvor aktuelle de planlagte temaene i IT-podden ville bli.

Dette er en podcast om teknologi og innovasjon servert på en brukervennlig måte. Vi diskuterer digital ledelse og forsøker å gjøre IT-språket forståelig for små og mellomstore bedrifter.

Gode IT-løsninger betaler seg

- Den jobben vi gjør for kundene våre, og tips vi også kan dele med de som ikke er kunder, er plutselig mer aktuelt enn noen gang. De med gode IT-løsninger tålte nok omveltningen mye bedre enn de som ikke hadde investert smart nok, forteller Mats Thorvaldsen.

Ledelse mest utsatt for fakturasvindel

Lindbak har som motto «We make It Work. At Work», slik at kundene skal ha en bekymringsfri IT-hverdag. Ved at alle må ha hjemmekontor - som i koronakrisen – ble det flere bekymringer å forholde seg til, ikke minst med tanke på sikkerhet.

- Det er mye man ikke tenker på. Spesielt er ledelsen utsatt for å bli angrepet, etter som de for eksempel sitter med utbetalinger, forklarer Jogrim Risbråten.

Mange trenger hjelp

For Lindbak IT er det mer hektisk en noen gang. Pågangen om hjelp til IT-løsninger har eksplodert.

- Bedriftene har definitivt fått utfordringer etter at COVID-19 entret livene og arbeidsplassene våre. Digitale verktøy, og hvordan man kan ivareta informasjonssikkerhet med hjemmekontor, er særdeles viktige temaer. Disse konkrete utfordringene er derfor tema i begge de to første episodene av IT-podden, forteller teknologiduoen fra Gjøvik.

Kontakt oss i Lindbak IT