Kurs og webinar

Vi i Lindbak IT ønsker å bidra til at flere er trygge på IT-løsninger og hva man bør tenke på i sin interne IT-strategi.
På denne siden finner du webinar og fysiske kurs vi holder.

Møterommet 2020 - Slik tilrettelegger du for digitale arbeidsplasser og videorom

Rådgiver Jogrim Ristebråten og Lyd og bilde-ansvarlig Andri Magnusson vil derfor å dette webinaret gi deg en bedre forståelse av hva en digital arbeidsplass er, og hvordan du kan optimalisere digitale møteplasser - både hjemme og på kontoret

OM DETTE WEBINARET

Møterommet 2020 - Slik tilrettelegger du for digitale arbeidsplasser og videorom – Både hjemme og på kontoret.

I løpet av kort tid foregår ikke lenger samhandling hovedsakelig på et konkret sted. Den er en mer dynamisk aktivitet der det må være enkelt å delta – Gjerne digitalt og via video. I løpet av få uker sies det at vi har kommet nesten 10 år lenger frem på digitalisering. Dette krever også innsikt og forståelse for hvordan vi jobber best mulig sammen digitalt og det vil være behov for å tilpasse møteplasser og arbeidsformer.

De siste ukene har vi fått god innsikt i hva våre kunder sliter med knyttet til digitale arbeidsplasser og videorom. Rådgiver Jogrim Ristebråten og Lyd og bilde-ansvarlig Andri Magnusson vil derfor å dette webinaret gi deg en bedre forståelse av hva en digital arbeidsplass er og hvilke plattformer som finnes. De gir også tips og råd til hva det er viktig å tenke på ved implementering av møteromsløsninger som passer den nye digitale arbeidshverdagen – Både til hjemmekontor og til optimalisering av fysiske møteplasser på kontoret.

GIKK DU GLIPP AV WEBINARET? SE OPPTAK HER

 • Noen av punktene som diskuteres:
 • Hva er en digitale arbeidsplass og har de kommet for å bli?
 • Hvilke muligheter finnes allerede?
 • Hvordan bruke digitale plattformer på best mulig måte?
 • Hva er viktig å tenke på ved implementering og valg av løsning?
 • Hvordan optimalisere utstyr til videomøter både hjemme og på fysiske møterom på kontoret?
 • Er det slik at one size fits all og hvordan går du evt. frem for å finne løsninger som passer behovene til din bedrift?

8. mai kl. 12: Gratis webinar: IT-sikkerhet og personvern

Slik ivaretar du IT-sikkerhet og personvern på hjemmekontoret og i det digitale arbeidsmiljøet. Mats Thorvaldsen i Lindbak IT og Jens Christian Gjesti, partner i Kvale advokatfirma, gir konkrete tips til hva du bør tenke på for å sikre en trygg digital arbeidshverdag. De går gjennom relevante problemstillinger og risikovurderinger knyttet til sikkerhet og personvern – og svarer på de tekniske og rettslige spørsmålene du måtte ha om temaet.

Over natten har videokonferanseløsninger, hjemme-PC og digitale arbeidsmiljø blitt den nye arbeidshverdagen. Hjemmekontor og digitale arbeidsmiljø er nytt for mange, og dette gir virksomheter, ansatte og skoler nye utfordringer med IT-sikkerhet og personvern. Hjemmenettverket har kanskje ikke byttet passord på en stund, og mange vet heller ikke hvor dataene er lagret eller hvilke fallgruver man bør være obs på.

Mats Thorvaldsen i Lindbak IT og Jens Christian Gjesti, partner i Kvale advokatfirma gir konkrete tips til hva du bør tenke på for å sikre en trygg digital arbeidshverdag. De går gjennom relevante problemstillinger og risikovurderinger knyttet til sikkerhet og personvern – og svarer på de tekniske og rettslige spørsmålene du måtte ha om temaet.

Gikk du glipp av webinaret? Se opptak her

Noen punkter som belyses:

 • Hvordan bruker jeg videokonferanseløsninger på en sikker måte (Teams, Zoom, etc)
 • Hvordan optimaliserer jeg hverdagen på hjemmekontor på best mulig måte?
 • Hvordan kan virksomheten ta i bruk nye tekniske løsninger og samtidig ivareta krav til personvern/sikkerhet?  
 • Skaden har skjedd - hvordan håndterer jeg sikkerhetsbrudd?
 • Kan jeg bruke nye, tekniske løsninger for å følge opp/kontrollere de ansatte? Hvordan gjør jeg det på en lovlig måte?
 • Hvor finner jeg god og relevant informasjon om kravene til sikkerhet og personvern på det digitale hjemmekontoret?

Praktisk gjennomføring av Teams til hjemmekontor

Jogrim og Mats hos Lindbak IT gjør en enkel gjennomgang av Microsoft Teams på hjemmekontor. Hvordan lager du teamsmøte? Hvordan chatter du osv.