Nye Sandnes Rådhus: Innredning med fokus på god kvalitet, miljø, brukervennlighet og åpenhet

Lindbak i Stavanger ble tildelt den ærefylle oppgaven å innrede Sandnes nye rådhus i vågen i Sandnes sentrum, etter en ryddig og god anbudskonkurranse.

Det er 58 år siden Sandnes fikk nytt rådhus. Nå rommer bygget arbeidsplasser til 374 ansatte fordelt på cluster i ulike størrelser. Bruksareal er på 11 757 m2 fordelt på 4 etasjer og byggehøyden er 16 meter.

Nye Sandnes Rådhus har tatt vare på flere temaer som får frem byens historie i form av keramikkby, kombinert med moderne løsninger og fremstår som et flott, moderne og innovativt rådhus. Det nye rådhuset er et signalbygg og et monument i transformasjonsområdet som tidligere huset havnevirksomhet, industri og byggevarehandel. Et av målene har vært å bli et forbilde både arkitektonisk og som klimavennlig byggeri. Rådhuset i Sandnes er brukervennlig, åpent og innbydende med lav besøksterskel for byens innbyggere. Det skal være en god arbeidsplass for dyktige medarbeidere og et folkevalgt styre som alle bidrar til å virkeliggjøre visjonen om Sandnes som et sentrum for fremtiden.

Det ble vektlagt å kunne levere et bredt sortiment fra mange ulike produsenter for å få den helheten som kunden ønsket. Kvalitetsmøbler med god holdbarhet og slitestyrke til riktige betingelser. Et godt samarbeid mellom kunde, arkitekt og Lindbak gjorde at det ble en kjekk og utfordrende prosess, og selve leveransen ble gjennomført på en god måte. Platemøblene er i hovedsak levert av Aarsland Møbelfabrikk og Haugstad Trevare på Jæren. Stoler fra Interstuhl, Håg, Lammhults og Four Design. Sosiale soner fra Hay, Softline med flere. Lindbak er stolt av å samarbeid med Sandnes Eiendomsselskap KF, Smart Working og Code of Practice Architects, og er takknemlig for at prosessen også har vært lærerik og hyggelig.Og vi er stolt av gjennomføringen av leveransen i samarbeid med YRH. Kunden gir tilbakemelding om at de er svært godt fornøyd med samspillet med Lindbak, dialogen underveis, løsningene, produktvalgene, gjennomføringen og resultatet.

Kunde: Sandnes Eiendomsselskap KF
Når og hvor levert: Sandnes, januar 2019
Områder. Møterom, kontorer, sosiale soner og kantine
Leverandører: Aarsland, Haugstad, Interstuhl, Flokk, Lammhults, FourDesign, Softline, Hay, Gøtessons, Glimakra, Osnes, NCP, Normann Copenhagen, Fora Form og Treprosjekt.
Prosjektleder Lindbak: Anne May Vier

Foto: Rune Helliesen
Se flere bilder fra prosjektet under.