Slik tilbereder du den aller beste kokekaffen
Frem til kaffetrakterne fikk sitt gjennombrudd på 1970-tallet var kokekaffe den rådende fremstillingen av kaffe i hjemmet. Kokekaffe gir en litt fetere og rundere munnfølelse, og er man litt forsiktig slipper man alt for mye grut i koppen. Mange sverger fortsatt til denne bryggemetoden på tur i marka og fjellet, men den er også like god på kjøkkenet hjemme.
Det er lett å tro at man skal bruke kokemalt kaffe til kokekaffe, og det kan man selvfølgelig gjøre. Ved å bruke filtermalt kaffe i stedet, vil man få en litt bedre ekstraksjon av kaffen og mer sødme i koppen. Det krever litt mer forsiktighet for å unngå grut i koppen, men vår påstand er at det er verdt bryet.

Et par praktiske tips på veien
Skaff deg oversikt over volumet med vann i kaffekjelen din. Hell for eksempel 1 liter vann i kjelen og finn deg et referansepunkt på innsiden av kjelen, slik at du vet du har 1 liter vann (eller annen fast mengde). Da vet du hvor mye kaffe du skal ha i og du kan forhåndsveie kaffen før du går ut på tur. Om du velger å bruke ferdigkvernet kaffe eller kverne bønner rett før bryggingen er opp til deg, men jo mindre tid det går mellom kverning og brygging desto mer aroma og smak vil du få. Lagre gjerne kaffen lufttett, kjølig og tørt før den skal brukes.

Lindbak tilbyr også porsjonsposer med filtermalt kaffe på 100 gram, disse er veldig praktiske og fine til kokekaffe på tur i ulike miljø. Vår kaffeleverandør Arvid Nordquist leverer 100% klimakompensert kaffe med flere sertifiseringer innen bærekraft. Med disse kan du drikke kokekaffen din med god samvittighet.
Kokekaffe oppskrift fra fagleder for kaffe
Her har dere fremgangsmåten som vår fagleder for kaffe, Simon Kahn, bruker.
Tommelfingerregelen for dosering er:
Filtermalt kaffe: 60 gram per liter vann
Kokemalt kaffe: 70 gram per liter vann
