Stilrene og moderne møbler med fokus på norsk design og ergonomi

Ved ærverdige og fredede Tollboden i Trondheim har Statens Lånekasse flyttet inn. Det nye bygget er designet for å gli inn i det eksisterende bygningshierarkiet, og teglstein er valgt for å gjenspeile robustheten i nabohusene. Lokalene er skreddersydd med en hybrid arbeidsplass for ca. 90 ansatte og preges av stilrene og moderne møbler med fokus på norsk design og ergonomi.

I tett samarbeid med leietaker og interiørarkitekt har vi fått gleden av å bistå med møblering, dekorbelysning, farger og tekstiler. Der tekstilpaletten er tilpasset materialene i bygget. Møblene er stilrene og moderne med fokus på norsk design og ergonomi.

Les om norske og kortreiste kvalitetsmøbler med trygg levering

I 1. etg. finner man kantinen som er byggets viktigste fellesrom og det første rommet man kommer inn i. Det innbydende rommet har en lun og hjemlig atmosfære. Her kan de ansatte eller besøkende koble av eller dele informasjon, enten det gjelder jobb eller fritid.

Kantinen - Bedriftens puls og sosiale samlingsplass

Kantineområdet er preget av treelementer i form av spaltepanel mot fasadevegger og tre spiler av gran i himling. Interiøret har innspill av skinndetaljer og sorte elementer og sammensetningen av bord, stoler og akustikkprodukter bidrar til en behagelig atmosfære.

Flere møterom, aktivitetbaserte rom og konferanserom er fordelt i 1. etg. Rommene er tilpasser selskapets arbeidsmønster og et av de store møterommene kan gjøres om til undervisning eller seminarrom.

I arbeidssonene i 2. og 3. etg. er arbeidsplassene oppdelt i mindre soner av cellekontor og multirom. Gulvene er teppebelagt av god kvalitet som bidrar til å dempe støynivåer i lokalet.

Under trappen i 2. etg. er plassen utnyttet ved å lage en krok for uformelle møter eller telefonsamtaler.

Balansen mellom profesjonalitet og orden – hjemlighet og lunhet er planlagt med omtanke for å danne en arbeidsplass der det er godt å både jobbe og å oppholde seg.

Takk til leietaker, interiørarkitekter og leverandører involvert i leveransen.

Kunde: Statens Lånekasse, Trondheim
Områder: Kontorer, sosiale soner, kantine, møterom og stillerom
Ansvarlig selger hos Lindbak: Mette Bringsli
Interiørarkitekt: Pir II ved Marianne Haarberg

Foto: Sofie Brovold
Se flere bilder fra prosjektet under.