Tilrettelegging for en moderne studie- og arbeidshverdag på Campus Ås

Campus ÅS er universitetsområdet til NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Med flyttingen av universitetets veterinærutdanning og det selvstendige Veterinærinstituttet til Ås har dette blitt Norges største tverrfaglige fagmiljø innen miljø, biovitenskap og landskap. Det nye veterinæranlegget rommer 63 000 m2, og inneholder blant annet laboratorier, dyrehospital, kontorarbeidsplasser og andre spesialrom for forskning, diagnostisering og behandling av dyr.

I det store nye bygget er alle detaljer gjennomtenkt fra første tegnestrek slik at både ansatte og studenter får tilgang til forsknings-, laboratorie- og undervisningsfasiliteter i verdensklasse. Prosjektet er ledet av Statsbygg og sammen med interiørarkitekt Tone Andreassen ved Fabel Arkitekter har vi fått gleden av å gi liv til det store og komplekse prosjektet med løst og fast inventar. Oppdraget besto av en komplett leveranse av interiørløsninger, deriblant til kontorer, møterom, sosiale soner, kantine, uteområde m.m.

Inngangspartiet fører studenter, ansatte og besøkende inn til en stor hall. Fra hallen ser man de spektakulære møterommene i de forskjellige etasjene som "henger ut" av veggene. Gjennom hele bygget gjenspeiles identiteten til NMBU i form av blant annet elementer og gjenstander knyttet til fagmiljøets vitenskap og historie.

Biblioteket i Veterinærbygningen - Soner med gode lenestoler for å lese avisen eller en bok

Gjennom bygget finner man mange sosiale soner med lenestoler og sittemøbler for formelle og uformelle treff, samtaler, konsentrasjonsarbeid eller gruppearbeid.

Biblioteket i Veterinærbygningen - Sitteområde for konsentrasjonsarbeid og gruppearbeid.

I kantinen kan ansatte, studenter og besøkende koble av eller dele informasjon, enten det gjelder jobb, skole eller fritid. Ved å bygge opp en god sosial arena hvor de ansatte og studentene kan innta næringsrik mat i flotte omgivelser legger man et godt grunnlag for en effektiv arbeids- og studiedag.

Selv om kantinen til Veterinærinstituttet har store vinduer mot parken utenfor, slik at man får følelsen av å være ute, er det tilrettelagt for å nyte lunsj og samtaler ute. På den store steinlagte plassen finner man solide bord og stoler fra norske leverandøren Vestre.

Les mer om norske og kortreiste kvalitetsmøbler

Leverandører: Vitra, HÅG, Andersen, Osnes, Vestre, Edsbyn
Foto: Thomas Mellbye


Kunde: Campus Ås - Universitetsområdet til NMBU
Salgsansvarlig hos Lindbak: Camilla Rognes Johansen
Arkitekt:
Fabel Arkitekter ved Tone Andreassen

Se flere bilder av det flotte prosjektet under: