Gystadmarka ungdomsskole - Nord Europas mest avanserte interaktive ungdomsskole med SMART Board i alle rom

Februar 2018 leverte Lindbak interaktivt utstyr til klasserom til Gystadmarka ungdomsskole, som var med å bidra til at skolen er Nord-Europas mest avanserte ungdomsskole. Med 49 interaktive skjermer fra SMART var dette også den første leveransen av den karakter i hele Europa og er fortsatt i dag en av de største enkelt-investeringene i interaktive skjermer i Verden.

Skole har i alt 49 SMART Board 7000-serie med iQ interaktive skjermer fordelt på klasse- og spesialrom. Samtlige skjermer er montert på veggfeste med høydejusterbar heis slik at enhver uansett høyde når opp på tavlen..

Rektor Karen Marie Løberg forteller til Interactive Norway AS (Lindbak sin distributør av SMART skjermer) om en meget fremoverlent skolekommune.

– For det første vil jeg si at det er en fremoverlent skolekommune, en kommune som ønsker det beste for elevene sine og som ønsker å være fremtidsrettet. Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og fremtidige løsninger i den moderne skole.

Se filmen under:

Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og løsninger i den moderne skolen.

Rektor Karen Marie Løberg

Skolen har valgt å investere i interaktive skjermer i klasserommene fremfor passive tv-skjermer fordi det fremmer pedagigiske aspekter utover det tradisjonelle klasserommet.

– Vi ser at vi kan bruke interaktive skjermer på en helt annen måte og at det gir mer engasjerte elever. Lærer og elev vil eie klasserommet sitt i større grad noe som skaper et bedre læringsmiljø. Jeg ser for meg at det kan brukes i veldig mange sammenhenger, et er derfor denne skolen er spekka med skjermer, ikke bare i de vanlige klasserommene, men i andre undervisnings- og spesialrom.

Har dere digitalisert klasserommet utover de interaktive skjermene?

– Her i kommunen får elevene iPad, og vi har vært i et forprosjekt der alle elevene har vært gjennom kursing i bruk av nettbrettet i undervisningen, så vi er godt forberedt, avslutter Rektor Karen Marie Løberg med et smil.

Se hvordan du kan bruke SmartBoard på din arbeidsplass

Se flere bilder fra prosjektet her: