Toppbilde Lindbak R Edesign

Lindbak RE:design

Tiltak mot reststoff og avskjær fra tekstilbransjen

En av de største utfordringene innenfor tekstilbransjen er mengden stoffrester og avskjær som blir igjen etter produksjon. I lys av disse miljømessige utfordringene knyttet til restmateriale og avskjær, har vi sammen med vår sømleverandør i Romania utviklet produkter av reststoff og avskjær.

Vi introduserer produkter laget av reststoff og avskjær som går under konseptet Lindbak RE:design. Dette konseptet er en del av våre løsninger og tjenester som er med på å skape en bærekraftig fremtid på norske arbeidsplasser. Denne visjonen forplikter Lindbak til å endre forretningsmodell, fra en ren lineær modell til en mer sirkulær modell. Dette forplikter, og vår totale strategi bygger på dette fundamentet.

Les mer her

Fra ord til handling

Ideen om å gjøre noe med reststoff og avskjær fra produksjonen hos vår sømleverandør Decosisth i Romania har ligget svanger i flere år. 

- Vi har sett at mengden av reststoff og avskjær har økt år for år og leder Adina Hoffman, hos sømleverandøren vår Decosisth har aldri hatt for vane å kaste stoffer som kan utnyttes. Forteller Erik Spjøtvold, fagansvarlig for gardiner og solavskjerming i Lindbak.

Reststoff og avskjær fra produksjonen oppstår for eksempel der man har behov for færre kvadratmeter enn stoffets bredde, eller at det kan være feil i stoffet – som en flekk eller trådknyte som må klippes bort.

Romania tekstilfabrikk Adina Hoffman
- Alt av stoffet Lindbak kjøper inn fra vår sømleverandør er deklarert som midlertidig import. Det vil si at dersom det blir igjen rester etter ett søm prosjekt, så kan ikke dette kastes. Man må enten eksportere det opp til Norge, eller utnytte det slik vi gjør nå. Decosisth er forpliktet til å dokumentere hva som skjer med disse reststoffene, og Lindbak REdesign konseptet spiller en betydelig rolle i denne sammenhengen. Vi har nå en unik mulighet til å utnytte dette potensialet. Lindbaks mange avdelinger gjør at man får ett volum slik at det monner, legger Spjøtvold til.

Beskyttende trekk til stoler, kaffemaskiner og PC-skjermer

Lindbak RE:design konseptet står blant annet av beskyttende trekk til stoler, kaffemaskiner og PC-skjermer. Disse trekkene er ikke bare miljøvennlige, men også praktiske og gjenbrukbare. De har strammemuligheter som sikrer at utstyret er sikkert pakket for flytting eller lagring. PC-skjermene er ekstra foret for god beskyttelse under transport.

Forkle til kaffeselgere

På messer, eventer og cupping er våre kaffeselgere ikledd Lindbak REdesign forklær. Disse forklærne er ikke bare stilige, men også funksjonelle. De beskytter klærne til våre selgere mot søl av kaffe, melk og andre ingredienser, og bidrar til å opprettholde et profesjonelt uttrykk.

Miljøvennlige Totebags

Våre selgere kan nå enkelt transportere gjenstander som kataloger og materialprøver i våre praktiske totebags. Disse totebagsene er ikke bare en hendig måte å oppbevare ting i, de bidrar også til å redusere vårt plastforbruk ved å erstatte behovet for plastposer.

Vil du vite mer? Ta kontakt: