Lindbak Nordlys kaffe 1920x1080 0

Lindbak Nordlys kaffe

En mørkbrent kaffe tilpasset det norske markedet

Vi vet at smaken på kaffen spiller en viktig rolle i kundenes valg av kaffeløsning. I vårt langstrakte land foretrekkes ulike kaffetyper og smak. På Vestlandet og langs kysten nordover ønsker folk en mørkbrent svart kaffe, mens på Østlandet foretrekkes en litt lysere brenning med en mer fruktig smak.

Christian Sørensen fra Bergen og Ketil Monsen fra Mo i Rana, som begge er ansvarlige for sin lokale kaffesatsninger, opplevde at deres kunder ønsket en litt mindre mørkbrent og mindre bitter kaffe enn det som allerede fantes på markedet. Begge to er kaffeentusiaster, og ønsket å utvikle en rundere og mer elegant mørkbrent kaffe som passet både Vestlandet og Nord-Norge bedre.

Valget ble å involvere vår foretrukne kaffeleverandør, Cemo i å utvikle en ny mørkbrent kaffesort. Bergen ble destinasjonen for selve utvelgelsen av hvilken kaffe vi skulle gå for. Etter å ha prøvd over 20 ulike varianter med forskjellige bønner, opprinnelsessteder, brenningsgrader og blandinger, landet vi på en kaffe fra Guatemala.

Lindbak kaffe Prosess Nordlys 1

Ketil Monsen og Christian Sørensen fra Lindbak deltok på smakstesting av ulike sammensetninger.

Lindbak kaffe Prosess Nordlys 3

Målet var å å finne den perfekte mørkbrente kaffen.

Lindbak kaffe Prosess Nordlys 4

Denne ble smakstestet og kvalitetssikret på våre kaffemaskiner av våre serviceteknikere og baristaer.

Kaffen som ble valgt er en fyldig og mørkbrent variant fra gården Finca La Bella i Guatemala. Teodoro Engelhardt IV er fjerde generasjons kaffebonde i Sierra las Minas. Cemo og Lindbak legger stor vekt på at kaffebøndene har det bra og får riktig betalt. Derfor kjøper Cemo kaffe direkte fra kaffebøndene og sender den deretter til brenneriet i Kristiansand, og derfra rett til våre kunder.

Hvert år reiser Cemos kaffeekspert, Steinar Svenning, fra fabrikken på Mjåvann i Kristiansand til Brasil, Kenya, Guatemala og Honduras for å besøke deres viktige samarbeidspartnere. Steinar knytter bånd, tester ulike kaffekvaliteter og sørger for at produksjonen foregår på riktig måte. Han var med og veiledet hele prosessen for å sikre at utviklingen gikk riktig vei.

Les mer om rettferdig kaffeproduksjon

Vi har valgt å navngi kaffen "Nordlys". Dette kommer av kaffens mørkbrente karakter, og det var også nordlys i Bergen rundt samme tid som utviklingen av denne kaffen. Men vi mener at navnet også reflekterer smaken og elegansen. 

PS: Ikke drikk kaffen for varm. En litt avkjølt kopp kaffe kan være en nydelig smaksopplevelse i seg selv.