Cemo Steinar lokale bonder

Rettferdig kaffe fra Cemo

Cemo kjøper kaffebønner direkte fra bønder og kooperativer, og får dem levert direkte til brenneriet i Kristiansand. Ved å hoppe bukk over de tradisjonelle eksportør- og importør-leddene kan de være sikre på at de betaler bonden det han skal ha. Det sikrer anstendige levekår for arbeiderne, og rom for å videreutvikle produksjonen. Slikt blir det god og bærekraftig kaffe av.

Rettferdig kaffeproduksjon

Hvert år reiser Cemos kaffeekspert Steinar Svenning fra deres fabrikk på Mjåvann til Honduras, Kenya, Guetemala og Brasil for å besøke sine gode og viktige samarbeidspartnere. Steinar knytter bånd til de lokale bøndene, tester ulike kaffekvaliteter og ikke minst ser at produksjonen foregår på riktig måte. For Cemo er det viktig å vite at de bidrar til å bedre levekårene for kaffebøndene og arbeiderne vi handler med.

Cemo garanterer for en rettferdig og bærekraftig handel, slik at bonden kan videreutvikle sine produkter. Hos kaffeprodusentene bidrar de med kompetanse og utstyr for å kunne videreutvikle deres produksjon. De ønsker å få flere bønder til å satse på kvalitetskaffe som gir de stabile inntekter i mange år fremover. Derfor ønsker de å handle direkte med produsenter, der de kan være med å påvirke de lokale forholdene.

Sporbar kaffe og direkte handel med bonden

Cemo er svært opptatt av at bonden får betalt for jobb og kvalitet, og unngår derfor mellomledd på kaffehandelen. De betaler Premium-pris direkte til bonden, noe som resulterer i at bonden gjennom Cemo garanteres en god betaling i forhold til kvaliteten på kaffen. Dette bidrar til at bøndene og familiene kan ta vare på gården og jordsmonnet slik at vi kan få den samme gode kvaliteten år etter år. Dette kaller vi ekte rettferdig kaffe for bøndene og familiene som lever for at vi skal ha den gode kaffen i hver eneste kopp.

Lindbak kaffe - Rettferdig og sporbar kaffeproduksjon i samarbeid med Cemo
Se filmen der Steinar forteller mer om deres rettferdige kaffehandel

Lindbak er involvert i dette arbeidet og sammen sikrer vi QR-koder på alle kaffeposer med informasjon om sporbarhet og produksjon. Vi har sammen med Cemo Gourmet utviklet egne Lindbak varianter med rettferdig kaffe.

Se utvalget av rettferdig kaffe her

1 P4 A1247 Cemo Honduras Finca Jericho Bonde Griselda Zelaya

Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine.