5 interiørtips til hvordan du gjør hjemmekontoret til ditt favorittsted

Man blir mer skapende og produktiv av fine ­omgivelser. Her er fem tips til hvordan du kan gjøre ditt hjemmekontor til ditt favorittsted.

Noen er så heldige at de kan bruke et helt rom som et hjemmekontor, mens andre skaper en kontorplass i gangen, på soverommet, eller i stuen. Mulighetene er uendelige når det gjelder å utforme et hjemmekontor. Vi har samlet sammen 5 ting du bare må ha for å lage et pent, men likevel praktisk hjemmekontor.

1. Lag en plan og kartlegg behovet

Det kan være lurt å lage en plan når du skal innrede hjemme­kontoret ditt. Hvilke behov har du? Trenger du stor plass på skrive­bordet? Har du mange ting som skal oppbevares? Er dere flere som skal dele på plassen? Med en plan kan du skreddersy ditt perfekte hjemmekontor.

2. Sørg for å ha en god og komfortabel sitteplass

Når du skal kjøpe en kontorstol du alltid tenke over hvor mye tid du kommer til å bruke i den. Velg en komfortabel og stilig kontorstol. Du bør også legge vekt på ergonomi og komfort om du skal bruke den flere timer om dagen.

Hvis ditt hjemmekontor har en svært synlig plassering hjemme, kan kanskje en mer dekorativ flerbruksstol være et bedre valg for deg. Det er mange som også bruker pene og komfortable spisestoler til dette formålet. Det er mange fine design på markedet, noe som betyr at stolen enkelt kan bli en del av innredningen din.

3. Ha en god arbeidsflate

Små skrivebord passer perfekt hvis du bruker hjemmekontoret til mindre kontoroppgaver, men hvis du tenker å bruke hjemmekontoret mye vil du fort trenge en større arbeidsflate. Innebygde skuffer er praktisk og gjør det enkelt å holde orden.

4. Ha løsninger som sikrer en ryddig og oversiktlig arbeidsplass

Små ting på et skrivebord kan fort ta mye plass hvis de ikke er organisert og har sin egen plass. De kan fort gi et inntrykk av å være rotete. Heldigvis finnes det mange smarte oppbevaringsløsninger på markedet. Bruk av tavler, kurver, hyller og skuffer slik at arbeidsplasser inviterer til arbeidslyst.

Det finnes mange typer oppbevaringsmøbler. Du kan velge mellom en åpen oppbevaringsløsning, noe som gir plass til oppbevaring av dokumenter og fremvisning av dekorative elementer som legger en personlig touch til innredningen. Eller en lukket oppbevaringsløsning som er glimrende til å oppbevare rot og gamle dokumenter. Smart kabling og teknisk tilbehør kan også gjøre sitt for å sikre at arbeidsplassen føles ryddig til enhver tid


Slik får du en ryddig arbeidsplass

5. Godt arbeidslys gir god helseeffekt

Belysningen bør være god slik at du enkelt kan konsentrere deg om jobben din. I tillegg til taklys kan en bordlampe være både praktisk og dekorativ. For det er med lys som med all annen ergonomi: Variasjon er viktig. Dersom hjemmekontoret er i et lite rom kan det i tillegg være smart å velge lyse farger slik at rommet virker større.

Har du riktig arbeidsbelysning? Få tips her