Gotessons Ergonomi Office Ballz Menneske arbeidsplass pc hev senk

Møblering og ergonomi

Vi liker alle å ha det fint rundt oss, både hjemme og på arbeidsplassen - og alle har forskjellige behov og meninger om hva som er fint, heldigvis! Men når det kommer til møblering, så er det mer enn det estetiske som er viktig. De fleste av oss som sitter på kontor, sitter der gjerne litt lenge og litt for mye.

Jeg har selv tidligere sittet på tuppen av kontorstolen min i travle tider med bøyd rygg, og statiske armer som tviholder på både mus og tastatur – og sitter igjen med vond rygg, nakke, hodepine, senebetennelse og "musearm" – galskap! Vekk med kontorstolen som ikke kan skyves helt inntil pulten, eller justeres i korsryggen. Inn med kontormøbler som tilpasses akkurat deg, din rygg, din høyde, din vekt. Kombinert med en kontorpult som kan justeres ettersom du sitter eller står, er liten eller høy. Det handler om å tilpasse, det handler om ergonomi.

Dette er det veldig viktig at vi er bevisste på, selv om det er lett å falle for alt vi syns er lekkert eller det kjente design ikoner, men god design er mer enn det øyet kan se. Det er synd å se at det så mange som sitter feil – hver dag! Møbler er ikke som «one size fits all» siden vi alle er så forskjellige. Noen sitter best i èn type kontorstol, noen i en annen eller på en Office-ball, mens andre står store deler av dagen – men ikke glem at variasjon er viktig!

Vet du hvordan du stiller inn kontorstolen du sitter på, hvilken funksjon alle spakene har? Er den tilpasset deg, eller kanskje til personen som hadde den før deg?