Catrin Johnson 486188 Unsplash gult paraply

Gult symboliserer entusiasme og optimisme

Fargen gult symboliserer vennlighet, entusiasme og optimisme. I en turbulent verden i rasende utvikling, har gulfargen større betydning enn å være fin som dekorelement.

Redvalentino Yellowframe Gult fliser
Lr Aretsfarge2018 Dagny Fargestudio Foto @teklan
ILLUSTRASJON: DAGNY FARGESTUDIO FOTO/COPYRIGHT: @TEKLAN.

Fargetrender som kommer og går.

Hvert år lanseres en farge som av bransjemagasiner og designere blir omtalt som "it-fargen". Det kan være innen arkitektur, mote eller interiør. Året etter, er det en ny farge som gjelder.

Men trender som går "ut på dato" vil alltid komme tilbake – dog i nye former. Gult er et perfekt eksempel på dette. På 80-tallet var folk generelt veldig positive og lykkelige, Og ser man på fargetrendene som førte an på den tiden, var gul ofte i fokus.

Det betyr at vi beveger oss tilbake til det glade 80-tallet; Med myke former, sterke farger og behagelige (men robuste) møbler. Den sterke referansen til positivitet og kreativitet, gjør gul til en farge som kommer til å stå standheftig i mange år framover.

Ny giv med gul optimisme

Som vi skrev i artikkelen om farger som booster kreativitet og effektivitet, er gul en farge som representerer kreativitet – men også optimisme og selvtillit. De varme fargene i fargesirkelen er de som gir oss energi, og gul er en av disse. Gule rom har rett og slett en evne til å fremstå imøtekommende og entusiastiske.

Dagny fargestudio gule toner fargepalett

Hvordan bruke gult på kontoret?

Gule rom har generelt en evne til å fremstå som vennlige og entusiastiske. Gule møteplasser skaper samspill og dialog. Gule arbeidsplasser øker kreativitet og innovasjon. Men vi skal huske på at gult er en stimulerende farge med høyt intensitetsnivå, som betyr at det fort kan bli for mye av det gode.

De sterkere nyansene i gult kan ofte være krevende å lykkes med. Men får man det til, kan det bli helt magisk.

Nedenfor ser du noen eksempler på hvordan et gult "touch" kan skape positive atmosfærer, i ellers konservative rom.

Lindbak Bdo Brekstad6147
FOTO: LINDBAK – INNREDNING FOR BDO BREKSTAD
Lindbak Metrop Statsbygg 7 8 15 41114
FOTO: LINDBAK – INNREDNING FOR STATSBYGG
Lindbak Ntnu 8627
FOTO: LINDBAK - INNREDNING FOR NTNU

Er du klar for å velge gult kontoret?

I såfall gjør du et veldig riktig grep! Ikke vær redd for å teste med små endringer først. Da vil du raskt se hvordan de ansatte responderer. Du vil også finne ut om vil utforske det gule universet videre.

Og trenger du hjelp, er vi her for å hjelpe deg!

Ta kontakt