Bjoern Reidar Lehn vedlikehold kontorstol

Visste du at kontormøbler trenger årlig rengjøring og justering for å forlenge sin levetid?

De fleste møblene som leveres til kontraktsmarkedet er laget for langvarig bruk av produsenter med omfattende erfaring innen produktutvikling og en dyp forståelse for møbelkonstruksjon med tanke på langvarig holdbarhet. Mange av de møblene som kastes, er faktisk fortsatt brukbare når det kommer til selve konstruksjonen.

De fleste møbler som leveres til kontraktsmarkedet er laget for langvarig bruk av erfarne produsenter med omfattende kunnskap om møbelkonstruksjon med lang levetid som mål.

Samtidig er det normalt at møbler, spesielt de med hud- eller tekstiloverflater, gradvis nedbrytes over tid på grunn av slitasje og ytre påvirkninger fra hudrester, hårprodukter, svette med høy syreinnhold, slitasje og fargeoverføring fra klær, og lignende. Teknisk kvalitet kan også bli redusert hvis mekaniske komponenter ikke vedlikeholdes, slitte deler ikke byttes ut, og overflater ikke behandles riktig. Dette er spesielt viktig for møbler med heltre- og finerte overflater.

I en tid der konsekvensene av global oppvarming blir stadig tydeligere, er det avgjørende at vi gjør endringer i alle samfunnsområder for å tilpasse oss det grønne skiftet. Et viktig skritt i riktig retning er å velge produkter med høy kvalitet, tidløst design, og som er produsert med minimalt CO2-utslipp. Likevel er en av de mest miljøvennlige tiltakene vi kan gjøre innen interiørsektoren å redusere avfallet ved å forlenge levetiden til produktene vi allerede har.

Med vår avtalebaserte tjeneste, LINDBAK vedlikehold, sikrer vi at møblenes levetid forlenges. Våre vedlikeholdsavtaler kan tilpasses individuelle behov og preferanser, men har sitt grunnlag i ergonomiske tilpasninger og en årlig kvalitetskontroll.

Vi forlenger møblenes levetid ved å smøre, etterjustere, stramme, reparere, rense, og om nødvendig foreslår vi redesign eller supplering av kontorinventaret. Dette resulterer i lengre levetid for produktene, besparelser for deg og en felles innsats for å redusere unødvendig forbruk og skåne miljøet.

Her er seks tips til hvordan du forlenger levetiden på møbler:

Et møbel bør ideelt sett vare i 10-20 år, og derfor er forebyggende service og årlig vedlikehold av stor betydning.

1

Gå nøye gjennom sittemøbelet, stram skruer og sjekk at alle deler sitter godt sammen. Eventuelle slitte eller løse deler bør byttes ut.

2

For stoffmøbler, støvsug dem regelmessig. Bruk et møbelmunnstykke for best effekt og minimal slitasje på tekstilfibrene.

3

Hvis møbelet har mange nupper, kan dette ofte skyldes fremmedfiber fra klær som fester seg til stoffet på grunn av statisk elektrisitet. Dette problemet oppstår ofte nederst på stolryggene der korsryggen hviler og ytterst på seteputene der det er mye bevegelse i beina. Du kan fjerne nuppene enkelt ved hjelp av en nuppefjerner.

4

Hvis møbelet har fått søl eller flekker, bør du behandle dem på følgende måte:

For stoffmøbler: Tørk bort inntørkede flekker forsiktig med en fuktig mikrofiberklut (bruk kun vann), eller bruk stoffrens for vanskelige flekker. Deretter kan du rense hele møbelet med en rensemaskin for å fjerne eventuelle gjenværende søl- og smussrester som sitter dypere i fibrene, ned mot skummet/madrassen.

For skinnmøbler: Vask skinnet med riktig rengjøringsmiddel basert på skinnets type. Det kan være lurt å lese om forskjellene mellom anilin, semianilin, nubuck og andre varianter for å bruke riktig pleieprodukt for møbelet ditt. Noen ganger kan det være nødvendig å fargebehandle skinnet hvis det ble farget i produksjonen.

5

Etter rengjøringen bør du alltid impregnere eller smøre skinnet med egnet lærkrem. Dette forlenger levetiden og beskytter overflaten mot ytre påvirkninger. I Norge anbefales det å smøre skinnet minst to ganger i året på grunn av store temperatur- og fuktighetsvariasjoner mellom sommer og vinter.

6

Etter disse stegene kan det være lurt å rengjøre andre overflater for å fjerne eventuelle flekker og rester fra impregneringen eller lærkremen.

Handle rengjøringsprodukter i vår netthandel

Hvis du ønsker tilbud på en vedlikeholdsavtale, ta kontakt med din nærmeste Lindbak avdeling.


LINDBAK smidig kontor tilbyr en omfattende tjenestepakke for bedrifter i stadig endring, med et sterkt fokus på miljø og bærekraft. Vi er forpliktet til bærekraft og har en visjon som forplikter oss til å bidra til en bærekraftig fremtid på norske arbeidsplasser. Dette innebærer kontinuerlig innsats for å redusere både vårt eget og våre kunders miljøavtrykk ved å legge til rette for enkelhet i valg av miljøvennlige løsninger i alle anskaffelser.

Vil du vite mer om LINDBAK smidig kontor-tjenester?

Les mer her