Luceplan

Luceplan kom til i 1978 da noen masterminds ville ha noe mer håndgripelig enn det som bare var et samarbeid. Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto og Sandra Severi hadde nå Luceplan som et samlingspunkt for sine kreative energier og innovative løsninger som drives av ønsket om utvikling og innovasjon - alt sammen pent pakket inn i et bæredyktig design. Luceplan har et omfattende og allsidig utvalg av belysning med meget god ytelse og estetikk: Produkter som kombinerer funksjonell kvalitet med det arkitektoniske. Dekorbelysning som taklamper, pendler, stå- og bordlamper, samt taklamper med lydabsorbering og utelys.

Luceplan er bygget rundt følgende tese:
1. Sans for detaljer - Hvis det er orden på den nødvendige reservedelen, vil vedlikehold eller rengjøring øke levetiden av produktet.
2. ´Design´ av livssyklus - Å designe utover det å skape et produkt. Overveie hva som skjer etter endt bruk. Resirkulering og innovativ emballasje.
3. Respekt for miljøet - At det ikke benyttes forurensende maling og prosesser som, tilsammen, bidrar til å redusere miljøbelastningen.
4. Forskning og utvikling - Forskning og utvikling er en integrert del av Luceplan.