2023 Bifrons restaurant Trondheim 2

Norsk identitet i mat og møbler hos Bifrons Restaurant

Kundecase

Lokalene til Bifrons er en bispebolig fra 1853. Mannen som prosjekterte bispeboligen i sin tid var Peder Olivarius Bugge som hadde sterke meninger som ofte ikke sammenfattet med hverandre. Derfor fikk han tilnavnet Bifrons; demonen med to ansikt. Restauranten har også to ansikter. Den ene, uteområdet, med en hage som tilbyr avslappet stemning, sol og hygge, mens den andre, inne, med restaurant som tilbyr kunst og matkultur. Kjøkkenet har base i det norske kjøkkenet og det ble derfor naturlig å velge en norsk leverandør for møblene også. Interiørarkitekt og ansvarlig selger har levert møbler fra den norske møbelprodusenten Fora Form som smelter sammen med restaurantens visjon.

2023 Bifrons restaurant Trondheim 12

Fora Form - Norske kvalitetsmøbler siden 1929

Fora Form er en norsk møbelprodusent som i samarbeid med norske designere lager gode samspill der mennesker møtes. Møblene henter inspirasjon fra nordiske verdier som likhet, demokrati og åpenhet og tar utgangspunkt i at mennesker skal trives, mestre og utveksle gode ideer på best mulig måte. Deres mål er å produsere bærekraftige kvalitetsmøbler av gode materialer og med lang levetid til offentlig bruk.

Les mer om norsk design
2023 Bifrons restaurant Trondheim 19
2023 Bifrons restaurant Trondheim 22
2023 Bifrons restaurant Trondheim 23

Gode stoler og bord til restaurant

I den ene delen av restauranten har vi levert City stolene (Cover Rondo 66201 Ocean m. ben messing 171260) fra Fora Form, som delikat balanserer eleganse og komfort. De inviterer gjestene til å lene seg tilbake og fordype seg i kulinariske eventyr med sin blå eleganse. Bordene, som fungerer som scene for de smakfulle opplevelsene, er konstruert med utsøkte detaljer. Hver eneste plate, laget i valnøtt med avrundede kanter og nøye påførte lakkbehandlinger, er et kunstverk i seg selv. Lium møbelfabrikk har med aksept fra designeren av Kvart-bordet, Lars Tornøe, stått for utførelsen av benkeplaten. Messingdetaljene i stolben og bordben skaper en betydningsfull dimensjon.

2023 Bifrons restaurant Trondheim 14

Velbehag i det rosa rommet

Det runde bordet i sentrum, spesialtegnet av en kunstneren André Laug, skaper den ideelle sosiale settingen for å sikre at alle følger seg inkludert. Fjell-stolen fra Fora Form, med sitt høye ryggstøttede design, tilfører en følelse av velbehag i det rosa rommet. Sammen med gardinene fra Nevotex (Ritz Trend 2703) som fremhever det fargerike og følelsesladde miljøet.

2023 Bifrons restaurant Trondheim 2
2023 Bifrons restaurant Trondheim 7
2023 Bifrons restaurant Trondheim 6

Kunde: Bifrons, Trondheim
Interiørarkitekt og ansvarlig selger hos Lindbak: Liss Mari Mølnvik Øyås

Foto: Ronny Danielsen
Se flere bilder fra prosjektet under