I Stock 1255038110 kaffe

Hva gjør koffein med kroppen din?

At koffeinet gjør at en kaffekopp virker oppkvikkende er velkjent, men koffein har også andre effekter på kroppen din. Forskning viser faktisk at koffeinet både kan påvirke smerter, hukommelse og forebygge alvorlig sykdom.

Aller først; den såkalte halveringstiden er så lang som fem timer. Det betyr at effekten er omtrent den halve etter de fem timene, men det går enda lenger før koffeinet er brutt helt ned. Selv om både toleranse og nedbrytningstakt varierer fra person til person, kan det med andre ord være en god ide å vurdere koffeinfri kaffe på kvelden.

Koffein demper smerter

Flere studier viser at koffein har god smertestillende effekt. En dose på 100-130 milligram i kombinasjon med Ibux eller Paracet kan fungere bedre enn om du bare tar den smertestillende tabletten, ifølge en amerikansk litteraturstudie. Drøyt 100 milligram koffein er det du får i deg av en stor kopp vanlig kaffe eller en liten kopp med espresso.

Koffein kan påvirke konsentrasjon og humør

Koffein stimulerer sentralnervesystemet. Det gjør at du føler deg mer våken og du får bedre konsentrasjon. Mange føler også at kaffe gir økt velvære og bedre humør, ifølge nhi.no.

Koffein kan gi bedre hukommelse

Kaffe kan også ha positiv effekt på hukommelsen din. En studie fra Johns Hopkins University viser at to kopper kaffe om dagen kan forbedre din hukommelse. Men her gjelder regelen om den gylne middelvei; effekten uteblir hvis du drikker noe særlig mer enn disse to kaffekoppene daglig.

Koffein kan forebygge sykdommer

Koffein reduserer risikoen for å få diabetes type 2. Antioksidant-effekten i koffein bidrar også til å motvirke enkelte former for kreft. For eksempel viser studier at overlevelsen blant pasienter med alvorlig tykktarmskreft er bedre hos de som drikker mye kaffe.

Koffein synes også å motvirke Parkinsons, hjerte-/karsykdommer, og sannsynligvis også Alzheimer.

I Stock 1259122348 kaffe møte mennesker