I Stock 1210600047 Cupping

Slik smaker du på kaffe som proffene!

I spesialkaffebransjen er begrepet «cupping» hyppig brukt. Hva er en cupping, hva er det godt for og hvordan kan du gjennomføre din egen?

Nesten 7 av 10 nordmenn drikker kaffe hver dag. For mange er det gøy å smake litt ekstra etter når kaffen drikkes. Hva smaker kaffen? Er den bedre enn den kaffen jeg drakk i går? En kaffecupping tar denne nysgjerrigheten til et nytt nivå.

Gjennom å brygge flere ulike kaffer samtidig, og sette de opp på samme bord, blir det mulig å sammenligne de direkte mot hverandre. I kaffebransjen benyttes dette ofte til kvalitetskontroll og for å velge hvilken kaffe man ønsker å kjøpe. Dette er noe vi i Lindbak gjør sammen med de brenneriene vi har i vårt sortiment for å sørge for at vi alltid har høy kvalitet på den kaffen vi leverer. Selv om cupping er vanligst i kaffebransjen kan det være like gøy og givende for en hvilken som helst kaffedrikker!

En kaffecupping kan sammenlignes med en vinsmaking: Gjennom å smake ulike varianter av samme produkt blir det lettere å legge merke til likheter og ulikheter. Slik kan hvem som helst finne sin favoritt, og kanskje bli klokere på hvorfor det er akkurat den kaffen som er favoritten. En uhøytidelig kaffecupping er lett å gjennomføre og kan være en fin aktivitet både i vennegruppen og på kontoret.

Cupping rene porter p LP Zj ZL8c II

Hvordan gjennomfører du en cupping?

  1. Du trenger to eller flere ulike typer kaffe, kvernet omtrent som om de skal brygges på presskanne.
  2. Ha 12 gram av hver kaffe i hver sin kopp.
  3. Hell 2 dl kokende vann(92-96 grader) i hver av koppene.
  4. Vent fire minutter. Bruk tiden til å nyte den deilige kaffeduften.
  5. Etter fire minutter bryter du overflaten av kaffeskorpen med en spiseskje. Dette fører til at kaffen synker til bunnen av koppen og bryggingen stopper.
  6. Bruk to spiseskjeer til å fjerne skummet som ligger på toppen. Dette smaker bittert, og er ikke noe vi ønsker å smake på.
  7. Dypp skjeen i koppen slik at du får med litt kaffe. Målet nå er å blande kaffen med luft i det du drikker den slik at smakene kommer godt frem. Her oppfordres det til å slurpe!
  8. Slurp deg rundt bordet til du har smakt de ulike typene kaffe nok til å finne din favoritt.
  9. Snakk om det dere har smakt. Er det enighet rundt bordet?

Ønsker dere god kaffe og bistand til å gjennomføre cupping på arbeidsplassen?

Ta kontakt med din lokale kaffeekspert
I Stock 1021240994